dijous, 20 de febrer del 2020

Hola a tothom, som l'alumnat de sisè de l'escola Salesians Rocafort de Barcelona. Hem iniciat el projecte Microplàstic Watchers amb molta il·lusió i alguns dels grups us volem fer arribar les primeres dinàmiques d'aprenentatge que hem fet a l'aula i a la platja. Aviat us informarem sobre un repte molt interessant i important que ens han plantejat el nostre equip educatiu...

Fins aviat!


Inici del projecte

Per començar el projecte, vam realitzar una tasca que consistia a llegir (o veure, ja que alguns eren vídeos) deu articles que parlen sobre el que estem treballant: la platja, els plàstics...
Després vam fer una tria de quatre dels articles que ens semblaven més importants o interessants. Els vam resumir i extreure una conclusió/reflexió.
Ens vam conscienciar que aquest gran problema s'està expandint per tot arreu i la gent no s'adona. El plàstic arriba fins i tot a la cadena alimentària. Això és molt greu. El que hem de fer és evitar-ho: la clau és reduir el nostre consum de plàstic; si cadascun de nosaltres col·labora amb el seu granet de sorra, podrem fer d'aquest món un lloc molt millor.
Isabel Prieto
Laura Martín


Anàlisi de sorra

Ens vam separar per grups i vam buidar un pot de sorra a una safata. Després vam agafar unes pinces, vam fer a la sorra com un ziga zaga, vam trobar diferents tipus de fragments però sobretot molt de vidre. Vam treure aquest vidre per aprofitar i netejar la sorra, llavors vam començar a trobar trossos de plàstic molt petits. Vam posar els plàstics en un paper secant, després els vam posar en una placa de petri. El nostre professor ens va donar un full explicatiu on s'explicava els diferents tipus de materials que podem trobar. Per últim ens van donar una quadrícula on havíem de classificar els fragments que havíem trobat i vam fer el mateix procés amb l'altre pot.

Jacobo López
Pau Serrano
Queralt Fernández


ACTUACIONS INCORRECTES QUE FAN LES PERSONES A LA PLATJA
Algunes persones tenen uns hàbits molt dolents a l'anar a la platja com per exemple no llençar la brossa on toca. Quan vas a la platja a tothom li agrada trobar-se tot net, però això no està passant i cada vegada hi ha més plàstics i vidres que l'únic que estan fent és matar els animals i el canvi climàtic. Sobretot quan plou hi pots trobar més quantitat de brossa, perquè el mar arrossega tots els plàstics... i l'endemà ho trobes a la sorra. I pensem que a molta gent això li està començant a passar.
Ona Delmás

Jennifer O’Reilly 
Alex Agustí  

Sortides a la platja

La primera sortida que vam fer a la platja va ser més complicat agafar la sorra perquè la marea estava més alta perquè la nit anterior va ploure molt fort. Però el positiu va ser que en teoria havia d'haver-hi més plàstics perquè la marea els havia arrossegat fins a la riba.
La segona sortida no vam tenir tantes dificultats perquè la marea estava tranquil·la perquè els anteriors dies no va ploure tant i creiem que no trobarem tants microplàstics i mesoplàstics com l'altra sortida.


Paula, Livia i  Victoria




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada