"El día 24 de gener, la clase de Primer A, vam anar a la platja. A Gavà Mar hem passat per uns dies de pluges i vents molt forts que que s’ha anomenat Llevantada1 Glòria, totes aquestes pluges i tots aquests vent han arribat de cop i volta.
Hem observat que l’estructura de la platja ha canviat molt, hem vist que l’aigua del mar ha anat molt lluny de la seva línea de marea, les onades han portat sorra al passeig i això vol dir que l’aigua ha arribat encara més lluny.
Una altre cosa que hem vist que ha canviat és l’escaló de tempesta (fig.1), s’ha mogut del lloc d’on estava abans i s’ha anat més lluny de l’aigua i s’ha fet molt gran, molt més gran. Aquell dia vaig aprendre una cosa nova que ens va dir el nostre profesor de Naturals: quan hi han dies amb moltes pluges, les dunes semimobils ens fan de protecció natural perquè impedeixen que l’aigua del mar s’emporti la sorra de la platja quan hi han onades fortes i vents.
Fig 1. Escaló de tempesta de 2 metres d’alçada a la sortida de la riera de Canyars.
També hem observat del que ha estat passant aquests dies de pluja, és que tots els microplàstics (fig. 2) que han arribat a l’aigua del mar, han sigut expulsats fora del mar per la força de laigua, acomulantse tots els microplàstics entre les dunes. He observat que en aquells llocs on no n’hi havien dunes, com per exemple les zones de les dutxes, els microplàstics i el rebuig expulsat pel mar, ha arribat fins al passeig.
Fig2. Pel·lets i bastonets (micro i mesoplàstics).
Jo crec que és important conservar el medi natural i en el nostre cas hem d'esforçar-nos per mantenir les platges netes i ben cuidades.
Duna semimòbil destrossada per les onades Efectes a la platja de la llevantada Glòria
- Llevantada és un temporal on el vent ve de llevant (est) i té onades fortes, vent fort i tempestes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada