dimecres, 19 de gener del 2022

L'experiència de l'INS La Sagrera

Observadors del mar! Sortida dimarts 2/11

El dia 2 de novembre del 2021, vam anar a la platja de Bogatell, a realitzar amb el nostre grup d’investigadores la segona mostra, per tal de donar una resposta als científicsmés coherent.

Un cop a la platja, vam realitzar una petita reunió, per tal de que la Laura (la tutora) ens enrecordes la dinàmica d’aquest mostreig, ja que ens hem compromès a fer de bones científiques, per tant, havíem d’agafar les mostres correctament entre d’altres activitats que s’havien de realitzar; per començar vam generar unes hipòtesis individualment tenint en compte el pla que estavem contemplant i les activitats que desenvolupariem. Seguidament ens vam dividir per parelles les parcel·les corresponents per elaborar la mostra, en total hi havien deu, justament el mateix nombre de parelles que hi érem. Vam haver d’agafar la mostra amb molta cura i

atenció, degut que només havíem de recollir la part més superficial del patró dibuixat (per cert, era un quadrat de 50 X 50 cm) per tal d’obtenir només una petita part d’aquesta i poder-la analitzar amb més facilitat, a part no podíem trepitjar aquella zona perquè sinó podien a variar els resultats. 

Paral·lelament apuntàvem dades fonamentals per la recollida d’aquestes, com ara el dia que ens acompanyava, la temperatura de l’aigua, etc. Malgrat que també vam fer activitats per la nostre banda, per tal de conèixer de manera més precisa la platja i fer-nos una idea com en podiem trobar l'ambient


mediterrani a Barcelona. On vam conèixer diferents organismes, tant com biòtics com abiòtics, basant-nos en una guia on mostrava tot tipus d’organismes que podíem trobar en el Mediterrani. A més a més ens vam endinsar en el món de la sorra, on amb un garbell vam observar els seu grosso depenent de la zona on ens trovabem, cap a la riba o més tirant cap al passeig.

Finalment vam fer una recollida de metzoplàstics i microplàstics en una àrea específica de la platja que nosaltres mateixes vam organitzar. Per ajudar el medi ambient i algunes de les nostres companyes a tirar endavant la seva campanya de sensibilització, degut a què algunes d’elles volen fer un projecte artístic amb els plàstics trobats al Bogatell. 

Personalment hem gaudit molt més d’aquesta experiencia que l'anterior, potser pel simple fet de que ja hi coneixem millor la dinàmica i la zona que hem analitzat i experimentat. D'altre banda, també comentar que ens a agradat poder realitzar noves activitats, per tal de conèixer més detalladament la a platja on anaven a desenvolupant les nostres monstres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada