El programa Observadors del Mar – Plàstic 0 tanca el curs amb una participació de 43 centres educatius i 2.747 alumnes d’Alacant, Barcelona, Badalona, Blanes, Calella, Gavà, Formentera, Mallorca, Pineda i Sant Feliu de Guíxols.
Des del Museu Marítim s’han coordinat 14 centres educatius i 487 alumnes de la ciutat de Barcelona, Esplugues de Llobregat i Gavà. Aquestes xifres consoliden aquest projecte entre la comunitat educativa que hi participa i permet acostar l’alumnat a la recerca científica real que es fa des dels centres de recerca com l’Institut de Ciències del Mar –CSIC i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes-CSIC.
Durant l’acte de cloenda que s’ha dut a terme al Museu Marítim, uns 130 nois i noies han conegut els primers resultats preliminars als que ha arribat el científic Luís Francisco Ruiz-Orejón a partir de les dades aportades per l’alumnat. Els centres educatius que participen en el projecte han mostrat també la seva feina a la resta de companys i companyes i han presentat les seves accions de sensibilització entorn de la problemàtica del plàstic.
Observadors del Mar – Plàstic 0 és un projecte de ciència ciutadana que implica la comunitat educativa en la recollida de dades. Des del 2016 s’han fet 145 mostreigs i s’han validat 2.689 mostres que han aportat a la comunitat científica dades per determinar la distribució de microplàstics i mesoplàstics en les platges objecte d’estudi i si es produeix variacions en les diferents zones de la platja i al llarg de l’any.
L’alumnat ha pogut treballar en aquest projecte des de diferents vessants i d’una forma transversal que ha permès acostar-los a un dels problemes ambientals més greus als quals ha de fer front la societat.
MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada