dijous, 12 d’abril del 2018

Diari de platja d'Emma Cucchietti i Lucas Petri - IE Gavà Mar

Avui, dimecres dia 11 d'abril de 2018 hem anat a la platja a veure el temporal. El mar estava molt aixecat i les onades semblava que havien arribat al passeig. Impressionava la quantitat d'onades que hi havia. Hi havia onades fortes, d'1 a 3 metres segons ens han dit l'Unax i el Jan Gallardo, i molta espuma. El vent de la platja era fort ja que anava en màniga curta i se m'ha posat la pell de gallina.

La línia de tempesta va arribar molt lluny i va portar moltes restes. Hi havia vàries línies de tempesta, unes més a prop i d'altres de més lluny. Les línies de tempesta estaven plenes de plàstic, microplàstic i mesoplàstics. La varietat de coses que hi havia era molt gran. Entre el més curiós: una plantilla de sabata, una pinça de roba, un raspall de dents, un globus d'aigua petit o un peix de plàstic del que utilitzen els pescadors.
Després caminant per la platja ens hem trobat una sèpia d'uns 15 cm, boletes de posidònia de les que es troben a les illes balears, algun tros d'alga, eriçons petits, un tronc de més de 2 metres amb algo semblant a percebes, restes de medusa senceres o trencades.
Demà analitzarem les mostres de sorra al laboratori.




P.D: Els alumnes creuen que si després de tants de dies sense restes a la platja, si avui hi havia plàstics després de tempesta, vol dir que els plàstic arriben del fons marí.

1 comentari:

  1. Hola nois i noies,

    Veig que dimecres va ser un dia molt profitós. Heu pogut veure que hi ha força canvi a la platja després d'un temporal. I com la platja és molt dinàmica. Heu dit que heu trobat restes amb organismes enganxats. boletes de posidònia, eriçons ... us proposo que investigueu on viuen aquests organismes i us podreu fer una idea d'aquina fondària es trobaven les restes. Intenteu també, imaginar quin és el viatge de les deixalles que heu trobat. Com ha arribat un respall de dents a la platja? si éstà molt brut, trecat, gastat és que fa molt temps que hi és. Imagineu-vos el seu viatge i expliqueu-lo al bloc.

    a veure a quines conclusions arribeu.

    Molt bona feina. seguiu així

    ResponElimina