divendres, 26 de gener del 2018

Acte de cloenda curs 2017-18



Benvolguts científics! Des del programa educatiu Observadors de la Platja (promogut pel Museu Marítim de Barcelona), que col·labora amb la plataforma de ciència ciutadana Observadors del Mar i el projecte Plàstic 0, (coordinats per l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona ICM-CSIC i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes CEAB-CSIC) us proposem la participació a l’acte de cloenda que està previst pel dia 31 de maig de 2018 al Museu Marítim de Barcelona.


Aquesta cloenda serà un espai per compartir experiències i afavorir l’intercanvi, tant amb els científics que treballen en el projecte com amb la resta de centres participants.

Volem que tots i totes tingueu un paper rellevant en aquest acte, per això us animem a venir i  compartir amb tothom la feina que fareu al llarg de tot aquest curs. També us demanem que aneu pensant un repte per la resta de centres educatius que participen en el projecte. Us hi esperen moltes sorpreses.

PROGRAMA (provisional)

1a part

10 a 10.15 h
            Presentació
            Autoritats

10.15 a 10.45 h
Primeres conclusions de l’estudi de micro i meso plàstics on hi han participat els i les alumnes
            Luís Francisco Ruiz-Orejón, científic del CEAB-CSIC

10.45 a 11 h
            Presentació dels reptes
Cada centre educatiu haurà de plantejar un repte que la resta d’alumnes hauran de poder resoldre amb la visita a l’estand.

2a part

11 a 12 h
            Esmorzar
           
            Visita als estands del centres educatius
Cada centre educatiu disposarà d’una taula per poder mostrar a la resta de participants diferents materials i elements que hagin generat durant el projecte. En cadascun dels estands hi haurà dos representants que podran respondre les preguntes que puguin fer els altres alumnes.

            Resolució dels reptes
Els alumnes participants hauran de descobrir l’enigma que es planteja en cadascun dels estands. Se sortejaran 4 sortides (1 alumne/a acompanyat d’un adult) de 3 hores de navegació a bord del Santa Eulàlia entre tot l’alumnat que resolgui correctament els enigmes plantejats)
3a part

12 a 12.45 h
Presentacions al voltant del projecte per part dels centres educatius
Es farà una selecció entre totes les propostes presentades. Les que siguin més originals, diferents i expressin millor l’essència del projecte. Us animem a ser creatius i utilitzar recursos variats : vídeos, presentacions teatralitzades, formats diversos que enriqueixin les presentacions. (5 minuts per centre educatiu)

12.45 a 13 h
Entrega de diplomes de reconeixement

Resolució dels reptes i proclamació dels guanyadors.


Data
31-05-2018

Hora
10:00 a 13:00h

Lloc
Museu Marítim de Barcelona

Número d’alumnes
5-10 representants de cada centre educatiu. Dependrà del número d’escoles que s’inscriguin.

Inscripcions
Si voleu participar en l’acte de cloenda envieu un correu a puigrcr@mmb.cat indicant si voleu fer presentació a l’auditori o no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada