dilluns, 16 d’octubre del 2017

Primers resultats

Aquí teniu l'informe de l'anàlisi dels primers resultats obtinguts a partir de les dades aportades pels alumnes dels diferents centres educatius que van participar en els mostrejos durant el curs 2016/17. Les dades obtingudes han estat analitzades pel científic Luis Francisco Ruiz-Orejón Sánchez-Pastor del Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC). 

Les principals conclusions extretes d'aquestes anàlisis són:

  • La distribució de micro i macroplàstics desproporcionada durant el primer mes de mostreig a la platja de la Barceloneta, suggereix la influència d'un esdeveniment excepcional (possiblement un temporal).
  • Els mircroplàstics presents en les zones del litoral català mostrejades estan compostos principalment de fragments rígids i per pèl·lets.
  • La presència de pèl·lets va ser present en totes les zones de la platja de la Barceloneta (Barcelona) i a la línia de marea de Fenals (Lloret de Mar); en canvi, hi va haver presència a la platja de Blanes.
  • L'escassa presència d'altres tiups de microplàstics en totes les platges (films, fragments esponjosos, etc.) suggereix una major presència dels plàstics de tipus "dur" a les platges mostrejades (dins dels límits de mida analitzats).
  • La composició de macroplàstics en la majoria de les zones va reportar un increment gradual de puntes de cigarreta i fragments de film (laminats), que suggereixen un alt grau d'associació amb l'augment de l'ús de les zones costaneres a mesura que s'acosta l'època estiuenca.

Descarrega't l'informe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada